Dumitru Naconecinîi
Indiferent de domeniul în care activează, tinerii ambițioși reușesc să lanseze afaceri de succes acasă. Sigur, nu este atât de ușor la început, când trebuie să gestionezi un business cu resurse destul de modeste, însă satisfacția obținută pe parcursul activității merită tot efortul.
Dumitru Naconecinîi din satul Ratuș a activat o perioadă de timp în calitate de manager vânzări. Poate că lucrurile ar fi continuat așa și mai departe, dacă acum 3 ani, la doar 24 de ani, nu s-ar fi decis să lanseze propria afacere – o linie de purificare și îmbuteliere a apei potabile.

„Cel mai greu este la început, când trebuie să convingi pe cineva că visul sau ideea ta va prinde viață și va avea succes. Nu eram sigur dacă voi reuși sau nu în acest sens, dar am decis totuși să încerc. Primii sau poate chiar unicii care au avut curaj și încredere suficiente să ofere finanțare au fost reprezentanții companiei Mikro Kapital. Datorită acestora am procurat primele utilaje și tot datorită lor am început a face primele livrări”, povestește tânărul antreprenor.
Întrebat de ce a investit anume în acest business, Dumitru spune că argumentele pe care le-a avut de la bun început au fost destul de simple - toți își doresc să consume apă de calitate.

„Analizând diferite oportunități, am înțeles că ar trebui să optez pentru un produs care va fi solicitat de oricine, indiferent de vârsta pe care o are, locul unde muncește sau orice alte criterii valabile pentru celelalte produse. Cu toții suntem influențați de ceea ce consumăm, iar apa joacă un rol primordial în acest sens. Astfel, eram decis că anume producerea și îmbutelierea apei potabile este ceea ce mi se potrivește”.
Inițial, a investit în utilaje simple de filtrare a apei, apoi, pe măsură ce creștea numărul de clienți, au urmat și alte achiziții pentru a putea satisface numărul comenzilor.

„A fost mai greu să identific primii clienți, apoi, datorită recomandărilor, au urmat mai mulți, dar și necesitatea de a produce mai multă apă. De fiecare dată când aveam nevoie de bani, am apelat la Mikro Kapital, adică absolut toată afacerea s-a dezvoltat datorită creditelor oferite de această companie. Ultima achiziție făcută a fost o mașină pentru livrarea buteliilor cu apă. Adică, am reușit să asigur tot lanțul”.
La moment, Dumitru livrează apă în municipiul Chișinău, însă planurile pentru viitor sunt mult mai ambițioase, presupunând un număr mult mai mare de clienți, dar și o arie mai mare de deservire.

„Pentru a crește, trebuie să muncim, însă, fără susținere, acest lucru este foarte greu de realizat. Mă bucur mult că am reușit să lansez propria afacere acasă și că am găsit suportul necesar la timpul potrivit. Acum, privesc mult mai încrezut în viitor”.

Ia un Credit AGRO sau un Credit BUSINESS și primești bani înapoi Cashback 10% din comisionul de eliberare a creditului nebancar contractat și 3% din valoarea dobânzii și comisionului de administrare plătit de client în conformitate cu contractul de împrumut nebancar încheiat.
Perioada Promoției: 01.09.2020-31.12.2020 – Detalii vezi in Regulament.