O afacere cu gust autentic are nevoie de sprijin la momentul potrivit și în termeni restrânși
October 9th, 2020
La nici 60 de kilometri de Chișinău, unde se întind podgorii pe zeci de hectare, Valeriu Cojocaru planifică să lanseze o afacere cu gust autentic.
Pandemia l-a făcut să vadă că este loc pentru vinul moldovenesc nu doar pe piețele externe, unde până acum îl comercializa, ci și pe piața locală. Astfel, antreprenorul a decis să lanseze un proiect ambițios - o agropensiune în care vizitatorii vor putea degusta vinuri cu istorie.

„Atunci când se schimbă ceva pe piață, fie motivul ar fi pandemia sau oricare altul, vrei sau nu, te schimbi și tu. Până acum, mi se părea că ai noștri nu vor fi atât de interesați de ceea ce producem, astfel consideram agropensiunea un proiect de viitor. Vinurile noastre se pretează bine pe piețele externe, însă cred că ar trebui să cucerim și consumatorii autohtoni. În timpul pandemiei, au început a fi tot mai des explorate locurile de la noi, iar acest lucru a jucat un rol decisiv în ideea de a lansa o agropensiune”, a menționat Valeriu Cojocaru, proprietarul „Domeniile Cainari”.

O parte din proiect deja a fost realizată, iar în cadrul vinăriei Domeniile Căinari au apărut, rând pe rând, o casă pentru turiști, au fost plantate câteva hectare de viță de vie, dar și a fost construit un bazin. Și pentru că a pornit totul într-un ritm rapid, a avut nevoie și de Credit Business de la Mikro Kapital, pentru a-și realiza obiectivele la timp.

„Este o vorbă în Moldova: „Lingura trebuie atunci când borșul este fierbinte”. Uite că așa a fost la noi, pentru a finisa o parte din lucrările de construcție, am avut nevoie de surse suplimentare. Nu avem credite la bănci, iar ținând cont de termenii restrânși, am înțeles că varianta optimă e Mikro Kapital. În nici jumătate de zi am obținut credit pentru business și am soluționat problemele care le aveam. Acest lucru ne-a permis să nu stagnăm dezvoltarea proiectului”.
Pe lângă aspectul economic, agropensiunea are o însemnătate aparte pentru Valeriu Cojocaru. Acesta susține că „Cel mai important e să lăsăm ceva frumos în urma noastră”, iar pentru realizarea scopului are și o motivație bună - copiii și nepoții care ar putea reveni acasă pentru a dezvolta afacerea împreună cu acesta.

„Când stai să te gândești, asta e cel mai important - rezultatul a tot ceea ce facem sau ce valoare aducem. Îmi doresc foarte mult ca agropensiunea Domeniile Căinari să ajungă a fi cunoscută și apreciată și peste decenii, pentru că, având un început bun, oferind un exemplu, îi stimulezi și pe ceilalți să-ți urmeze calea. Mă bucur că, atunci când am avut nevoie, am găsit suportul necesar la Mikro Kapital, este foarte important să avem asemenea companii, care îți sunt alături atunci când ai nevoie, și în Republica Moldova”, a conchis Valeriu Cojocaru.

Ia un Credit AGRO sau un Credit BUSINESS și primești bani înapoi Cashback 10% din comisionul de eliberare a creditului nebancar contractat și 3% din valoarea dobânzii și comisionului de administrare plătit de client în conformitate cu contractul de împrumut nebancar încheiat.

Perioada Promoției: 01.09.2020-31.12.2020 – Detalii vezi în Regulament.